Stöd & Svar

28 Oct 2013, 17:51 208
Tjej, 13 år
Question


Jag snusar och är tjej på 13 år, jag snor mitt snus av min far och njuter så extremt av nikotinet. Nu vill min kille att jag slutar men det går inte!
Vad ska jag göra?

Svar
Ersta Vändpunktens volontärer
Växa upp med missbruk

Hej!

Jag tolkar din fråga som att du vet att snus och nikotin inte är bra för dig. Vill du själv sluta eller är det endast för din killes skull? Fundera lite över det, det är alltid lättare att göra något när det kommer inifrån dig, från din egen vilja. Nåt som kan vara bra är att ha stöd, din kille kanske stöttar dig. Jag tycker att ungdomsmottagningen är jättebra på att hjälpa till i alla sorts situationer och dom vet nog bättre än mig om hur man kan gå tillväga. Så mitt tips är att gå till ungdomsmottagningen och prata eller till någon annan vuxen som du litar på som kan hjälpa dig.

Här kan du läsa lite mer om vad som finns i snuset och varför det är bra att sluta http://www.umo.se/Alkohol-tobak-droger/Snusning/

Hoppas det går bra! :)

Kramar Helen

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar