Frågor och svar om lärare

1 Nov 2013, 11:04 356
Tjej, 14 år
Question


Jag har surfat runt nu ett tag på internet och försöka hitta ett svar på min fråga men hittar inte det jag söker.

Jag har under ett tag nu blivit sämre i skolan och så tydligen .. jag har inte märkt något själv. Jag har även slutat äta i skolan för att jag inte gillar att äta där.

I och med detta och att de är lite konstigt hemma hos mig med föräldrar m.m. så har min ena klass föreståndare gått till en kurator och berättat typ vem jag e och att jag kanske behöver hjälp.

Så nu är jag typ tvingad att gå dit fast jag inte vill..

Får en lärare verkligen göra så ?

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

jag tror att om det är för ditt bästa, kan läraren göra så, men jag blir faktiskt väldigt osäker. Däremot kan du få svar på din fråga här: elevhalsan.se där en expert på tystnadsplikt, Staffan Olsson, finns. Tänker att det är bäst att du gör det själv, än att jag gör det, så du får välja om frågan ska vara på det forumet. Lycka till! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar