Frågor och svar om bli generad

1 Nov 2013, 10:45 102
Tjej, 13 år
Question


hej, jag har ett väldigt jobbigt problem med att jag alltid blir generad. Jag har också en väldigt ljus hy så jag blir alltså knallröd. det finns inget kräm eller puder som passar min hy så jag vet inte va jag ska göra. Jag vet att om jag inte var så generad skulle jag bli mycket modigare. I somras fick jag faktiskt lite färg i ansiktet och jag blev inte generad! Jag trodde att det gått över tills nu då det har kommit tillbaka till hösten. Finns det något sätt som jag kan göra??

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Jag tänker två saker, dels att ta tag i de, så du inte känner dig generad, att jobba på själva grundproblemet, dels att det finns lite sätt att dölja det just nu. Puder med lite gul ton i sig, hjälper att få ner rött, plus att de finns sjalar och liknande som döljer det värsta. Om det är så jobbigt att du vill dölja. Finns en osäkerhet i att du blir generad i situationer där det känns obekvämt, kanske du ska jobba på just den biten, så att du för din egen skull kan känna dig bekväm i alla lägen och inte behöva oroa dig. Finns mycket böcker och tips som du kan googla runt på internet och hitta det som passar dig! Lycka till! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar