Frågor och svar om oskuld

23 Oct 2013, 20:11 1984
Tjej, 14 år
Question


vad händer om man stoppar en tampong i du vet vad !
eller stoppar fingret ! Blir man av med oskulden ?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Att bli av med oskulden innebär att man har haft sex. Jag tycker dock att förlora oskulden är ett felaktigt uttryck eftersom sex absolut inte har något med skuld att göra, utan önskar hellre kalla det sexdebut. 

Det du beskriver är den myt om mödomshinnan som finns och som säger att det sitter en hinna över slidöppningen som spricker när man stoppat in något i slidan. Mödomshinnan finns dock inte och har aldrig funnits, utan vi tjejer har istället något som heter slidkrans. Slidkransen är slemhinneveck som sitter runt slidöppningen och du kan läsa mer om den här: http://www.sexperten.nu/uncategorized/modomshinnan/ och http://www.sexperten.nu/uncategorized/ny-kunskap/.

Svaret på din fråga är alltså nej, man blir inte av med oskulden när man stoppar in en tampong eller ett finger i slidan. Utan sexdebuterat har man gjort först när man har haft sex för första gången. Det finns skilda åsikter om vad som räknas som sex, eftersom det finns flera sätt att ha sex på, så som smeksex, analsex, munsex eller vaginalt samlag. Kika gärna in på min hemsida för att läsa mer om vad sex är: http://www.sexperten.nu/vad-ar/sex/.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar