Frågor och svar om Ångest

1 Nov 2013, 10:57 206
Tjej, 16 år
Question


Jag går runt med en ständig ångest, den här ångesten får mig att inte äta som jag ska. För mig känns det HELA tiden som om jag äter mest i hela värden. Det finns INGEN annan som äter så mycket som jag. Det är jag som intar mest kalorier om dagen. (Så tänker jag)Detta leder till att jag aldrig kan unna mig något gott. Jag önskar att jag kunde äta upp en 200g chokladkaka för mig själv eller en hel Ben & Jerry. UTAN DÅLIGT SAMVETE!

För mig är detta onormalt. I min verklighet äter ingen som äter som jag. Och är det någon som säger att dom brukar göra de så tror jag inte på dom. Inte innan jag har sätt det med egna ögon kan jag tro på de.

Jag har pratat med terapeuter, men får inget riktigt svar. Är det någon här som kanske har varit med om samma situation? vad ska jag göra?

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

jag har varit med om precis det du beskriver. Det är lite av "ätstörda" tankar som fastnat hos dig. Går dessa tankar ut över att du skapar förbud och regler, låter bli att äta vissa saker, så kanske det är något du behöver hjälp med. Om du vill prata med någon som vart i samma situation kan du kika in på foreningentilia.se där du kan chatta med oss, vi har varit i samma situation och det finns beskrivet på hemsidan vilka som har just ätstörningar i bagaget. Kika under "chatt-teamet" Kram på dig!/Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar