Frågor och svar om sex

25 Oct 2013, 14:32 336
Tjej, 16 år
Question


Hej, jag är en tjej på 16år och jag och min pojkvän har haft sex några gånger. Men vi har även haft sex en gång oskyddat och nu är min mens sen vad tycker du att jag ska göra? Vågar inte berätta för mina föräldrar...

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Om din mens är sen och du vet om att du haft oskyddat sex råder jag dig att ta ett graviditetstest, det kan du göra gratis på ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/). Kan även vara så att din mens är oregelbunden och därför dröjer lite extra. 

Visar det sig att du är gravid, får du utifrån det ta ett beslut hur du ska göra. Om du ska behålla barnet eller göra abort, något som de i så fall kan hjälpa dig med på ungdomsmottagningen. Dina föräldrar behöver inte få veta om att du vart på ungdomsmottagningen, så det slipper du oroa dig för.

Tänk också på att i fortsättningen alltid skydda dig, för att inte riskera en oönskad graviditet.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar