Frågor och svar om onanera

27 Oct 2013, 20:34 1710
Tjej, 13 år
Question


Hej jag är en tjej på 13 år och undrar om jag onanerar fömycket? Jag brukar göra 2 eller 3 gånger varje dag. Min mamma har sett det några gånger av misstag och det brukar vara när jag tittar på teve med hon. Jag tänker inte på att jag börjar men när hon märker det så säger hon att jag ska gå in på mitt rum och göra det klart, efteråt säjer hon att jag nog inte ska göra det så ofta. Varför, ni brukar skriva att man kan göra så ofta man vill?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Jag tycker det låter som om din mamma hanterar det väldigt bra genom att bara säga att det är bäst du fortsätter på ditt rum. Att onanera är absolut inget fel eller skamligt i sig, men det är något man bör göra i ensamhet för att på så sätt respektera om de i ens omgivning annars blir obekväma. 

Som du skriver så brukar vi säga att man får onanera hur ofta man vill. Det är dock endast så länge det inte påverkar livet negativt genom att man inte klarar av att gå till skolan, inte får gjort några läxor eller isolerar sig. Varför din mamma ändå uttrycker oro över att du gör det ofta handlar nog bara om att hon inte vill att du ska hamna just i ett sådant negativt beteende.  

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar