Frågor och svar om kär

28 Oct 2013, 11:52 291
Kille, 13 år
Question


hur kan man prata med en tjej man är kär i.

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

När man är kär i en person pirrar det alltid lite extra i kroppen när man är i närheten av den personen. Det är dessutom lätt att bli nervös och jag förstår därför om det känns läskigt att prata med tjejen du är kär i. Vill du ändå prata med henne gäller det att samla mod och trots allt försöka säga något. 

Kan vara bra att prata med henne när hon är ensam, så ingen kan störa och går ni i samma klass kan det vara ett bra knep att fråga något om en läxa ni fått. Visa intresse för henne och fråga om hon kanske t ex vill gå på bio eller fika med dig någon gång. 

Tänk på att det värsta som kan hända är bara att hon säger nej. Har du dessutom vågat prata med en tjej du är kär i en gång, så blir det säkert lättare nästa gång.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar