Frågor och svar om onani

1 Nov 2013, 19:09 971
Tjej, 12 år
Question


Hej! Jag är en tjej på 12 år som är väldigt intresserad av sex. Jag vet att över 10 000 människor kanske undrar samma sak som jag. Det är därför jag har tagit mig mod till att skriva det här mailet. Ungdomar.se har verkligen stöttat mig genom svåra perioder och hjälpt mig med mina problem. Tack så hemskt mycket för att ni finns. Eftersom jag är så intresserad av sex så, undrar jag över en sak.
Det är nämligen så att jag vill köpa sexleksaker. Jag onanerar ju förstås också. Jag har provat att onanera i duschen med munstycket. Ta och glida strålen mot slidan. Jag har provat med fingrarna. Jag har provat med gurka och morötter. Jag har provat och ta sån där, ni vet mjuk gummi kökspensel. Jag har provat med eltand borste. Så jag vill prova nåt nytt. Jag vill köpa sexleksaker.
Men jag är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ orolig att mamma och pappa ser att jag har köpt en sexleksak. Sååååå pinsamt! Finns det någon åldersgräns på att köpa sexleksaker? Hur kan jag få mina efterlängtade sex leksaker? Sååååå desperat efter hjälp!! Kan ni snälla svara och hjälpa mig? Och gärna tipsa om några sidor där jag kan köpa dom från. Kan ni tipsa om sexleksaker också? Som kanske är bra för mig eller bekvämt för andra?
Sååååååååå tacksam för svar!
Kram från A (Namn borttaget på grund av anonymitet)

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Vad bra att du känner att du fått stöd och blivit hjälpt av oss här på ungdomar.se. Det värmer och ger oss kraft till att svara på era frågor.

Ingen åldersgräns finns för att köpa sexleksaker, utan det kan du göra på apoteket, på nätet eller i vissa butiker. Många väljer att beställa sina sexleksaker via internet idag, eftersom det är smidigt och enkelt. Finns en massa olika sidor, några exempel är lustjakt.se, lastbryggan.se och intima.se. Annars kanske det finns någon sexbutik där du bor eller så kan du välja att gå till apoteket. 

Det jag skulle rekommendera dig att köpa är en klitorisvibrator, eftersom jag tycker det är en bra början. Finns många olika varianter, beroende på t ex hur starka vibrationer du önskar.

Du uttrycker oro över att dina föräldrar eventuellt ska upptäcka att du köpt en sexleksak och det kan självklart vara lite pinsamt. Dock är det inget fel i att äga en sexleksak och om de skulle se den är det inget att skämmas för. Förhoppningsvis förstår dom och respekterar din rätt till ett privatliv.

Kram från Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar