Frågor och svar om klädstil

31 Oct 2013, 07:54 213
Kille, 22 år
Question


hej!

alla e brats på min skola o ingen förstår mig för jag e emo. de säger att jag ska gå o skära mej o lyssna på lasse lindh :'(

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Hej!

Du har all rätt att få vara den du är, se ut som du gör och fortfarande bli behandlad på ett bra och värdigt sätt. De har fördomar om "emo", så de har dålig kunskap om vad det innebär. Att de inte kan acceptera att du går din egen väg, är ett tecken på att de själva har problem. Jag tycker du ska ta upp detta för någon vuxen. Här brister det i skolans värdegrund, vilket skolan är skyldig att jobba med. Försök hitta någon vuxen i skolan som du tycker är vettig, det kan vara vem som helst. 

Har du några vänner då? Har du det, så tycker jag du ska ta hjälp av dem, de ska kunna stödja dig med detta och de kanske även kan säga ifrån mot de som håller på sådär.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar