Frågor och svar om sex

31 Oct 2013, 19:51 454
Tjej, 11 år
Question


detta är pinsamt men typ är det typ okej tt barn ska höra om sex

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det finns skilda åsikter kring om barn ska höra om sex eller inte. Självklart beror det också på vilken ålder barnet är i. Barn tenderar att vara väldigt nyfikna och frågar därför om sex, som man kan välja att prata om på olika sätt. Beroende på ålder anser jag att man får använda ett visst språk och även berätta mer eller mindre detaljerat när man pratar om sex.

Sex är något naturligt och därför anser jag att man inte bör ljuga för barn om det. Jag upplever även att om man inte pratar om sex kan barn lätt få bilden av sex som något skamligt, vilket kan leda till att de känner äckel och skuld inför sig själva när de tänker på eller utövar sex. Så länge man pratar om sex på barnets nivå och utifrån barnets ålder tycker jag absolut det är okej för barn att höra om sex.

Mvh Ingrid. 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar