Stöd & Svar

18 Nov 2013, 22:38 186
Tjej, 16 år
Question


Hur kommer man ifrån ett missbruk enklast?

Svar
Ersta Vändpunktens volontärer
Växa upp med missbruk


Hejsan! Det är svårt att ge ett rakt svar på din fråga då vägen ut ur ett missbruk är väldigt olika från person till person. Det första man måste göra är att erkänna för sig själv att man har ett missbruk, först då kan man börja arbeta med det. Sedan kan man vända sig till antingen ungdomsmottagningen eller vårdcentralen så hjälper de till med vidare kontakter. Det är viktigt att man tillåter sig själv att ta emot hjälp, det är extremt få som lyckas ta sig ur ett missbruk på egen hand. Du är värd att må bra, ge dig själv chansen till ett bra liv och våga ta emot hjälp. Med bra stöttning från professionella och andra i sin omgivning kan man ta sig ur ett missbruk. Det viktigaste är att själv verkligen ha viljan till det. Prioritera det och lägg ner tid på det. Det kan vara jobbigt men det är värt det i slutändan då man löser en rad problem som missbruket fört med sig. Ingenting är omöjligt! Tro på dig själv!

Vill du prata mer om detta anonymt och om hur det skulle fungera för just dig så kan du gå in på http://natvandrare.fryshuset.se/ och hålla utkik på när Erik chattar, han vet mer om missbruk.

Lycka till!

Kramar Bonnie

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar