Frågor och svar om att vara gravid

29 Apr 2002, 21:05 225
Annat, 0 år
Question


Hej! Är gravid och har gått in på min 11:e vecka nu. För ngr dagar sedan när jag gick på toaletten fick jag en ljusbrunrosa flytning när jag torkade mig. Trodde direkt att det var ett missfall på gång, men det har inte kommit ngt mer. Detta var för nästan en vecka sedan och jag skulle haft mens ngr dagar innan om jag inte var gravid. Hade även sex med min sambo ca 2 dgr innan.
Har kvar alla mina graviditetssymtom som molvärk, ömma bröst samt halsbränna (har tom blivit värre). Får inget vettigt svar när jag frågar min bm och ngn undersökning har jag inte fått göra heller. Kan detta vara ett tecken på att ngt hänt fostret? Är det mf eller ma på gång? Eller är det en "normal" blödning jag fått?
Har inte varit på inskrivning ännu, ska dit om en vecka...

Svar

Det är ganska vanligt att få en liten blödning-flytning ungefär vid menstid. Det kan också förekomma efter samlag en liten sparsam blödning,därför att slemhinnan i slidan är känsligare vid graviditet. Eftersom blödningen var mycket sparsam,och du fortfarande känner dig gravid så tror jag inte att du fått ett missfall. Däremot om blödningen ökar på och varar i flera dagar bör du söka läkare för att få en undersökning gjord,oftast görs ultraljudsundersökning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar