Frågor och svar om gravid

12 Nov 2013, 20:27 268
Tjej, 16 år
Question


Hej
Jag är en tjej och jag är 16 år och går i 9an jag har blivit gravid de snar 2veckor mina föräldrar vet inte de även om dem vet kommer dem inte att akseptera det de kommer aldrig att akseptera det och jag vill inte göra abort vad ska jag göra kan man få något hjälp

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Jag råder dig att gå till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) där du kan få hjälp både genom att prata med någon om ditt beslut att behålla barnet och även göra de undersökningar som kan behövas. Jag tycker också du ska försöka prata med dina föräldrar, trots att ni kanske inte är överens om att du ska behålla barnet har de ändå rätt att få veta.

Fundera igenom ditt beslut noga och ta gärna del av andras erfarenheter och kunskap för att du på bästa sätt ska förstå vad det innebär att ha barn.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar