Frågor och svar om gravid

6 Nov 2013, 19:07 1033
Tjej, 16 år
Question


Hej !
Om man blir gravid vid 16 år ålder och man går i 9an och man vill inte göra abort.
Men föräldrar är imot det dem vill absolut inte att graviditeten ska fortsättas .
Omm man går nt överens med föräldrar och bestämmer sig att behålla barnet och omm man då vill inte stanna med föräldrar rör de dem andra syskon i familjen ??
Kan föräldrar eler syskon få något prooblem ??

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det är du själv som bestämmer om du vill behålla barnet eller inte. De på ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) erbjuder dig dock gärna stöd och samtal fram till ditt beslut för att ge dig en sann bild utav vad det innebär att ha barn.

Önskar du flytta hemifrån eller om dina föräldrar inte vill att du ska bo kvar ifall du behåller barnet råder jag dig att ta kontakt med Socialtjänsten. Där kan de hjälpa dig med boende och ekonomiskt stöd.

Så länge det inte finns någon annan anledning till varför du flyttar hemifrån, än att du inte önskar bo kvar hemma med ett barn kommer din kontakt med Socialtjänsten inte påverka dina föräldrar eller syskon negativt.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar