Frågor och svar om bror

4 Nov 2013, 16:51 271
Tjej, 15 år
Question


Hej! Mitt problem är lite konstigt. Jag gillar en kille som går i min brors klass, och de är riktigt bra vänner. Killen som jag gillar säger alltid *oj, din syster* eller något sånt när han ser mig. Jag gillar honom så mycket men vågar inte prata med honom för att jag vet inte om han känner likadant. Jag är olyckligt kär.. Vill inte att min bror ska va i mitten, eller något sånt.. vill inte förstöra deras vänskap. Vad ska jag göra?

Svar
Viktoria Hugosson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Jag tycker inte alls ditt problem låter konstigt utan snarare väldigt vanligt!

Att vara olyckligt kär kan vara otroligt jobbigt och ta mycket energi av en. Att det dessutom handlar om din brors kompis kan ju kännas ännu jobbigare. Om du vill och känner att du litar på din bror kan du berätta för honom hur du känner. Förklara precis så som du skriver här att du inte vill förstöra deras vänskap men att du verkligen tycker om den här killen. Förhoppningsvis förstår din bror dig och ni kan prata om det!

Det du kan göra är att försöka få lite mer kontakt med den här killen, kanske börja prata med honom i skolan eller skriva till honom på exempelvis facebook. Då kan du utforska om han verkar gilla dig tillbaka. Det är alltid svårt att ta första steget till att ta kontakt men om man verkligen gillar en person så är det värt att övervinna den rädslan och göra det. Det kan ju faktiskt leda till någonting väldigt bra!

Hoppas det går bra och lycka till! Om du vill prata mer med mig så finns jag på facebook: Viktoria Hugosson Fryshuset

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar