Frågor och svar om kondom

3 Nov 2013, 21:03 439
Tjej, 15 år
Question


Hej! Hur vet jag om ja fått en könssjukdom? Ja hade nämligen oskyddat sex, de var min första gång men killen hade gjort de med flera andra tjejer. Så ja undrade att när han har varit med så många så de finns en stor risk till att han har en könsjukdom. Därför tänkte jag att ja vill inte ha blivit smittad... Var kan man få gratis kondomer??
Va skall jag göra när ja är så kåt helatiden?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

I och med att du haft oskyddat sex kan du eventuellt ha blivit smittad av en könssjukdom. Risken är dessutom större om killen du haft sex med haft oskyddat sex tidigare. Därför rekommenderar jag att du tar dig till en ungdomsmottagning (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) för att testa dig för könssjukdomar. Där kan du även få gratis kondomer, så att du i fortsättningen alltid kan skydda dig mot både oönskad graviditet och könssjukdomar.

Under tonåren är det vanligt med en stor sexuell lust på grund av alla kroppsliga och sinnliga förändringar. Försök bara lära dig att hantera din kåthet och låt den inte inverka negativt på ditt liv i övrigt. Så länge du klarar av att gå i skolan, plugga och träffa kompisar behöver du inte bekymra dig över att du är kåt hela tiden.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar