Frågor och svar om alkohol

28 Nov 2013, 17:15 230
Tjej, 16 år
Question


Hej! jag brukar festa ungefär var annan vecka, men efter några cider får jag en hemsk huvudvärk och blir inte alls "social" eller mer pratglad p.g.a alkoholen, snarare blir jag allt tystare och iakttar mer det som händer.. Men sedan om jag dricker ännu mera går denna huvudvärk bort och jag börjar tala mer. Varför är det såhär? Och endå fastän jag druckit mer än alla mina vänner som vid detta skede är väldigt fulla, är inte jag överdrivet full.
Hur skall jag göra för att få bort huvudvärken jag får?

Svar
Karl Champ Moalosi Bjurman
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

Jag är ingen alkoholexpert, men en viktig grej när man dricker alkohol är att man dricker minst var annat glas vatten. Kroppen behöver mycket vätska, och även om cider består av vätska, så fungerar det inte som ersättning. Man behöver riktigt vatten, minst 2 liter om dagen ska man egentligen dricka, och dricker man dessutom alkohol så behöver man ännu mer.

Mvh Karl

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar