Frågor och svar om magproblem

19 Nov 2013, 22:28 110
Tjej, 14 år
Question


Hej! Jag har varit sjuk i någon vecka snart, med magsjukan. Jag har då knappt ätit någonting så jag har gått ner 5 kg. Jag börjar bli orolig för jag sjunker bara i vikt men jag försöker verkligen gå upp men det går inte. Finns det något jag kan göra så att jag kommer upp till min normala vikt igen?

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Magsjuk i en hel vecka? Det låter mycket tycker jag. Det låter också lite märkligt att du ska ha tappat så mycket i vikt på den tiden. Det enda du kan göra är ju att försöka äta och behålla maten egentligen. Men som sagt, jag tycker det här låter lite konstigt. Om du fortfarande har problem med magen bör du nog kolla upp det här hos en doktor - det är mitt bästa råd.

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar