Frågor och svar om stånd

5 Nov 2013, 16:35 363
Kille, 16 år
Question


hej
jag är 16 år och är inte säker ifall jag har trång förhud. när penisen är slak så kan jag dra tillbaka förhuden utan problem men när jag har stånd så är det svårare . vad kan det vara? har penisen inte växt klart ska jag bara vänta o se om förhuden töjs ut mer ?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det låter som om du har lite trång förhud, men som du själv skriver har du inte växt klart än och kan hända att den töjer ut sig. Viktigast är att du kan dra tillbaka förhuden när du är slak, för att kunna tvätta din penis ordentligt. Ska du trä på en kondom kan det dock bli problematiskt då förhuden ska vara tillbakadragen. 

Upplever du din något trånga förhud som ett problem kan du besöka ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/). Där kan de eventuellt skriva ut en kortisonsalva som bör hjälpa dig töja ut förhuden genom att dra den fram och tillbaka efter att du smörjt på salvan. Om det blir aktuellt, vilket jag inte tror det blir i ditt fall, kan man även göra en liten operation genom att ta bort hela eller en del av förhuden. 

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar