Frågor och svar om kroppskomplex

12 Nov 2013, 14:48 282
Kille, 17 år
Question


Tja, min tjej säger att hon har kroppskomplex och jag försöker och jag vet att jag lyckats med att få bort det när hon är med mig. Men vill att hon aldrig ska ha det för hon är världens vackraste, iaf i mina ögon. Och hon är värd att inte ha det alls och känna sig självsäker och må bra hela tiden, vad ska jag göra tycker du?

Svar
Viktoria Hugosson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Vad fint av dig att du skriver in. Det visar verkligen att du bryr dig om henne och att du vill att hon ska må bra. Det du kan göra är att berätta för henne att du tycker hon är världens vackraste, att du älskar henne precis som hon är och att du tycker hon är värd att må bra hela tiden. Säg det inte bara en gång utan flera, det är alltid viktigt att höra dessa saker! Tyvärr kan man inte styra så mycket över andras känslor och det hon känner är någonting hon måste jobba med själv. Det viktigaste är att du finns där för henne.

Du ska inte känna något ansvar i detta så länge du uppmuntrar henne med de ord du skrivit i ditt brev. 

Om du vill kan du prata vidare med mig om det här på facebook: Viktoria Hugosson Fryshuset eller på Skype: viktoria.hugosson.fryshuset

Ha det bra!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar