Frågor och svar om urinvägsinfektion

10 Nov 2013, 17:03 4054
Tjej, 15 år
Question


Hej jag haft problem med att kissa i ungefär 5 dagar kanske. Jag är kissnödig jätte ofta och ibland kommer det bara några droppar och det svider på slutet. Jag har haft sex kanske 3 gånger och har använt kondom varje gång. Men kan jag har fått klamydia av att killens snopp bara är mot mina trosor och inte i mig eller mot mig utan mina trosor. Man kan väll inte få klamydia av avsugning? Är det bara urinvägsinfektion?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Jag tycker det låter som en urinvägsinfektion, eftersom symtomen känns igen genom att du måste kissa ofta och det svider. Jag rekommenderar dig därför att ta dig till vårdcentralen eller ungdomsmottagningen imorgon så du kan få utskrivet antibiotika för att behandla infektionen.

Det är osäkert om klamydia smittar även vid oralsex, dock kan andra könssjukdomar smitta på så sätt. Därför råder jag dig att även använda kondom vid munsex.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar