Frågor och svar om inkontinens

11 Nov 2013, 16:38 2779
Tjej, 14 år
Question


Hej! Lite pinsam fråga men vet inte var jag ska vända mig. Idag skulle jag duscha och var väldigt kissnödig samtidigt, men tänkte att jag skulle se vad som händer om jag onanerar (med duschstrålen) samtidigt som jag är kissnödig för har aldrig testat det. Det gick egentligen ganska bra, var rätt skönt och så men blev orolig så hoppade ur och satte mig på toa istället. Men nu så kom det inget fast jag var jättekissnödig, tror kanske det kan bero på att jag var helt uppe i varv, dvs inte avslappnad men ändå. Så jag tänkte att det får komma i duschen istället, för då kanske jag är avslappnad. Det gjorde det också, det mesta. Men det jag är orolig för är om jag kommer bli inkontinent av det här? Kan det bli så? Jag menar, har aldrig gjort det förr och tänker aldrig göra det igen, men jag kanske har gjort så att nått gått sönder? Tacksam för svar!

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Jag kan lugna dig med att du inte kommer bli inkontinent, utan inkontinens orsakas av t ex upprepade urinvägsinfektioner, allvarlig sjukdom och försvagning i bäckenbottenmuskulaturen vilket t ex kan orsakas av en förlossning. Dock ska du självklart inte försöka hålla dig från att kissa under lång tid, utan kissa när du behöver.

Att du inte kunde kissa när du gick och satte dig på toa kan möjligtvis ha att göra med det du själv skriver, att du var uppe i varv och hade svårt att slappna av för att kissa. Är alltså inget att oroa sig för, utan du kan onanera i duschen när du är lite kissnödig även någon gång framöver om du har lust till det.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar