Frågor och svar om blödningar

11 Nov 2013, 21:41 214
Tjej, 17 år
Question


Hej!
Jag tog ut min kopparspiral i tisdags (5/11) efter att ha haft den i nästan ett år. Tog ut den pga av att jag haft blödningar, stora som små, i princip konstant. Nu undrar jag då hur länge man normalt blöder efter det? Har blödigt i sex dagar nu och eftersom att jag som sagt tog ut den för att jag hade blödningar i princip konstant så är jag ganska less på det.
Min BM sa bara att man brukade blöda lite så det är därför jag är nojig eftersom att det nu gått sex dagar..

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Jag har svårt att säga vad som är normalt, då det kan skilja sig väldigt åt mellan individer. Även om din barnmorska sa att man brukar blöda lite, kan "lite" vara mycket för vissa. Vad "lite" betyder kan alltså vara olika beroende på vem som tolkar ordet. Jag förstår att du är less på att blöda, men försök att stå ut någon vecka till. Om du fortsatt blöder då tycker jag du ska kontakta din barnmorska. 

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar