Frågor och svar om sex

12 Nov 2013, 08:34 528
Tjej, 16 år
Question


Hej, jag är en tjej på 16 år och tror att jag är bi eller homosexuell. Det känns som att det skulle vara bra för mig att träffa en tjej och testa på hur det känns för mig att vara med en tjej. Men jag känner i princip bara en annan tjej som är bi men annars så är det väldigt svårt för mig att hitta andra tjejer. Visst, det finns konstiga sidor på nätet för homosexuella men det känner jag inte riktigt för.
Och det finns ju inga klubbar heller för minderåriga.
Hur ska jag göra?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det går att träffa tjejer lite överallt, som i skolan eller om du går på någon fritidsaktivitet. Jag tänker mig dock att du kanske vill vara lite mer säker på att tjejen du träffar också gillar tjejer, utan att behöva fråga. 

Ett ställe är då RFSL Ungdom som kanske finns i en stad nära dig, http://www.rfslungdom.se/lokalt. Där kan du välja att engagera dig och jobba för HBT personers rättigheter och även träffa intressanta människor. Därmed eventuellt också möta någon tjej du gillar och vill vara med. 

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar