Frågor och svar om kärlek

28 Nov 2013, 16:34 211
Kille, 16 år
Question


Tja är en kille på 16 jag är kär i en tjej i min klass men jag tror inte att hon är kär i mig jag tror hon tar mig som grymt bra kompis. Vågar inte fråga finns risk att hon blir sur och pratar med mig på veckor och hon är en av minna bästa väner så man ju inte bli av med henne. Det är grymt jobbigt har några frågor angående deta

Hur vet man att hon är kär i mig?

Vad är det bästa bästa man kan göra i detta lägget och hur utan att hon vlir sur?

Har du mött på liknade problem bland andra ungdomar?

Snälla hjälp

Svar
Karl Champ Moalosi Bjurman
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

Kärlek är knepigt, och det finns inga säkra sätt att veta om någon är kär om man inte frågar, men jag vet att det är jobbigt att våga fråga. Det är bra att du tänker på att ni är vänner och att det kan bli konstigt om hon inte känner samma sak, men jag tror inte att hon blir sur, du kan ju inte hjälpa vad du känner. Om du förklarar hur du känner, och förklarar att även om hon inte känner samma sak, så vill du att ni ska vara vänner, så är jag ganska säker på att hon inte blir sur. Det här är ett vanligt problem, tror att alla går igenom det någon gång. När jag var 16 var jag kär i en tjej, när jag blev 18 blev jag kär i en annan, så ta chansen för du vet inte när nästa kärlek dyker upp.

Hör gärna av dig till mig om hur det gick så kan jag hjälpa dig mer!

Mvh Karl

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar