Frågor och svar om kompiskärlek

12 Nov 2013, 20:04 114
Kille, 17 år
Question


Hej, det är så att jag har en tjejkompis som jag gillar och jag frågade ut henne på skolbal men hon sa att hon får se om hon vill gå med mig eller om något bättre kommer lite retsamt. Betyder det att jag just fick nobben och är friendzoned eller spelar hon svårfångad?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan! 

Vad kul att du skriver in till oss med din fundering. 

Är alltid jättesvårt att svara på vad någon annan känner men ska göra mitt bästa för att komma med lite tankar och funderingar.

Har du försökt prata med din kompis om hur du känner inför henne? Kanske tolkade hon att du bjöd henne på balen endast som en "kompisgrej". Om du bestämmer dig för att snacka med din kompis tror jag att det är viktigt att du är förberedd på hennes reaktion. Kanske känner hon inte detsamma som du, eller så kanske också känner detsamma inför dig. Tror även att det är viktigt att ge henne tid att få tänkte kring det hela.

Hoppas det löser sig, och som sagt är jättesvårt att svara på vad någon annan känner.

Varma Hälsningar

AmandaVissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar