Frågor och svar om aktiviteter

15 Nov 2013, 10:15 228
Tjej, 50 år
Question


Hej,
jag försöker fatta mig kort. En tjej i min dotters klass blev mobbad i åk. 6. Nu i åk. 7 (de flesta i klassen är nya för henne) blir hon inte mobbad men hon har ingen som helst självkänsla och vågar inte ta kontakt med klasskompisar. Hon tror att alla tycker illa om henne. Hon är nu också inne i en depression. Hon har kontakt med BUP, vad jag förstår, men jag tycker inte att det verkar hjälpa henne mycket. Hon skulle behöva kompisar snabbt. Vem kontaktar jag för att fråga om det finns någon grupp för ungdomar i hennes situation? Det skulle nog hjälpa henne mycket om hon fick träffa andra i samma situation. De skulle kunna göra saker ihop, såsom fysiska aktiviteter, spela teater m.m. Det skulle hjälpa henna att växa. Har du någon aning om det anordnas sådana här saker i landstingets/kommunens regi (eller någon annans regi)?
Vi tillhör Bollnäs kommun.
Tacksam för snabbt svar
M v h Anette

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Hej!

Det var mycket omtänksamt och bra gjort av dig att agera för någon annans barn. Tyvärr är det väldigt få föräldrar som även hjälper andras barn. Fler som du borde finnas!

Jag tittar runt lite på kommunens hemsida och hittar Kulturskolan, finns även ett par fritidsgårdar. Titta runt lite själv får du se om du hittar någon som passar. http://bollnas.se/index.php/barn-ungdom

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar