Frågor och svar om flytningar

20 Nov 2013, 13:20 392
Tjej, 15 år
Question


Hej! Ja har nu en längre tid haft ortoligt mycke flytningar... De kommer helatiden o vetkar som de aldrig skulle sluta! De känns väldigt blött, och är alltid pinsamt då ja är med en kille... Flytningen kommer som slämmiga klimpar typ. Ja undrade att är de något som är fel? Snälla hjälp mig!

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det är vanligt med flytningar under puberteten, även om mängden kan skilja sig åt mellan individer. Flytningar kan komma i klumpar då de innehåller äggviteämnen som koagulerar när de kommer i kontakt med syre. Om dina flytningar inte luktar illa eller så länge du inte har några övriga symtom, som att det svider eller kliar, är det troligen ofarliga flytningar. 

Något du kan testa för att försöka minska flytningarna är att lufta underlivet när du kan genom att t ex inte ha några trosor när du sover. I övrigt är det tyvärr inte mycket att göra, då flytningar ofta tyder på att man har ett friskt underliv.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar