Frågor och svar om bibeln

20 Mar 2014, 14:18 155
Tjej, 15 år
Question


Hej! Jag undrar hur viktig du tycker att bibeln är för en kristen. Finns ju nämligen väldigt många uppmaningar i den som inte passar inte i vårt nutida samhälle. Så hur förhåller man sig till den?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej! 

Just nu har vi ingen som svarar på frågor kring religion, och jag själv känner mig ganska okunnig i kring just bibeln och kristendomen. 

Bibeln är skriven för väldigt länge och återspeglar ofta de värderingar och attityder som fanns på den tiden, det gör att det finns uppmaningar och texter som inte passar in i dagens samhälle. 

Jag tycker att det är upp till dig hur du väljer att tolka  och förhålla dig till bibeln, det är din tro och du som väljer hur din tro ska se ut. 

Ta hand om dig!

Amanda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar