Frågor och svar om självmord

26 Nov 2013, 22:30 263
Tjej, 14 år
Question


Hej! Jag ha varit mobbad i 6 år nu och jag orkar inget mer en att bara lägga mig på rälsen och vänta in tåget. Det var vad mobbarna önska.
Dom har iallafall slutat nu för 2 år sedan men det dom har gjort läker inte, varför läker det inte? Det är inte mening att jag ska må skit och dom må bra.

Svar
Sara Ek
Sociolog, Addgender

Hej!

Jag förstår. Det är inte konstigt att det inte läker av sig själv, efter 6 långa jobbiga år. Du har varit otroligt stark som tagit dig igenom det! Nu har du alla möjligheter att forma ditt liv själv och må bra. Har du sökt hjälp? Jag menar då om du varit och pratat med någon om det här? Du kan antingen vända dig till elevhälsan på din skola, eller till vårdcentralen där du bor, som ett första steg.

Du förtjänar att må bra! 

Lycka till och hör gärna av dig igen.

/Sara

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar