Frågor och svar om sex

20 Nov 2013, 15:20 389
Tjej, 15 år
Question


Jag och min kille träffar inte varann så ofta, men när vi väll gör det så vill han bara ligga. Han har sagt att vi kan göra annat men det kommer nog inte hända. Jag vet inte hur jag ska säga. Jag har sagt nej, men mitt nej blir alltid till ett okey. Så det är störigt. Jag vet inte vad jag ska göra.

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det låter som om din kille tjatar sig till sex och så ska det inte vara. Är inte alls ovanligt att parter i en relation är oense om hur ofta man ska ha sex, eftersom den ena parten kanske har en större sexlust än den andra. Det innebär dock självklart inte att den ena ska övertala den andra till att ha sex, utan båda måste vilja. 

Viktigt är därför att du står fast vid ditt nej trots att din pojkvän tjatar på dig. Vill du inte ha sex, ska du inte ha det. Föreslå istället till din pojkvän att han kan onanera innan ni träffas så att han får utlopp för sin lust på så sätt. 

Försök även säga till honom att du tycker det är jobbigt att ni alltid ska ha sex och att du vill göra annat också. Föreslå att ni träffas någonstans ute bland folk där det inte faller sig lika "naturligt" att ha sex, så som att ni går på bio, tar en fika eller liknande.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar