Frågor och svar om sex första gången

20 Nov 2013, 09:35 212
Tjej, 16 år
Question


Hej. Jag undrar om jag är oskuld eller inte. För min kille penetrerade mig en gång men tog ut den ganska snabbt efter. För jag fick väldigt ont. Jag var upphetsad och så men det gjorde ändå ont. Så jag undrar om jag är oskuld eller inte?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan!

Det finns en mängd olika sätt att ha sex på, penetrationssex är ett av dem och kanske det som en vanligtvis brukar förknippa med sex. Men sex är så mycket mer än bara penetrationssex, det kan vara smekningar, oralsex osv.

Jag tycker själv att ordet oskuld inte är så bra att använda då det förknippar sex med någon som har att göra med skuld, sex ska vara njutningsfullt  och bra. 

Om du själv upplever och tycker att du har haft sex så skulle jag säga att du har haft sex. När en har penetrationssex första gången kan det göra ont, ibland kan det till och med göra ont flera gånger. Sex är något som ska vara skönt så det är viktigt att du är tillräckligt upphetsad om du känner att du vill ha penetrationssex. Om det fortsätter göra ont när du har sex kan du gå till ungdomsmottagningen och få hjälp. 

Varma Hälsningar

Amanda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar