Frågor och svar om talgkörtlar

21 Nov 2013, 10:48 444
Kille, 17 år
Question


Hej, Jag är en kille på 17 år och har lite problem med min penis.
har upptäckt 4-5 pyttesmå vita prickar längst ut på toppen samt urinrörsmynningen är lite svullen det har den varit sedan ca 3 år tillbaka.
jag är oskuld. Det värken kliar eller gör ont. hypokondriker som jag är tror jag ju naturligtvis att det är cancer. =)

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

I och med att du inte haft sex och inte heller märker av några symtom, som att det kliar eller gör ont är troligen de vita prickarna bara talgkörtlar, hårsäckar eller svettkörtlar. Det är något alla killar har och de kan se ut som prickar eller knottror. 

När det kommer till att din urinrörsmynning är svullen, så tycker jag du kan besöka ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) om du upplever fler symtom. Gör du inte det, är det troligen inget att oroa sig för.

Du kan alltså vara lugn, din penis ser ut som den ska och du har inte cancer. 

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar