Frågor och svar om kön

21 Nov 2013, 13:35 243
Annat, 39 år
Question


Hej! Varför i hela fridens namn ska man ange kön när man ställer en fråga?!?!?!?!?!?!?!?!?

Svar
Redaktionen
Ungdomar.se

Hejsan,

Bra fråga. Det kan kanske tyckas lite märkligt att du måste uppge kön, det borde väl inte spela någon roll? Men faktum är att det hjälper väldigt mycket för de som svarar att veta både kön och ålder på personen som ställt frågan. Ibland kan ju svaret skilja sig helt och hållet beroende på om det berör exempelvis en tjej, kille eller transperson. 

Vi tycker också att det är bra för andra som läser svaret att veta vem det är som har ställt frågan, för att bättre veta hur man ska förhålla sig till svaret.

Ytterligare en anledning till varför vi vill att ni som skickar in frågor ska uppge kön och ålder är för att  kunna föra statistik, och använda datan i forskningssammanhang för att exempelvis kunna ta fram ännu bättre stödverktyg.

Men vi är förstås medvetna om att alla inte identifierar sig med ett specifikt kön, och därför finns också alternativet "Annat" som val.

Hoppas det gjorde allt lite klarare!


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar