Frågor och svar om bibeln

4 Feb 2014, 09:43 209
Tjej, 16 år
Question


Kan du berätta om kristendomen?

Svar
Karin Borgström
Diakon, Fryshuskyrkan

Mmm, jag kan försöka, men tänker att det egentligen blir för långt här på ungdomar.se.

Det jag tänker är mest grundläggande är att vi som kallar oss kristna förenas av några väldigt grundläggande tankar om hur tillvaron är beskaffad.  Vi måste inte vara säkra hela tiden på att vi tror på dessa tankar , men vi längtar och hoppas...

att det finns en "högre makt" i tillvaron.  Någon vi kallar "Gud", som är större , starkare och klokare än allt annat och vill oss alla oändligt  mycket väl..  

att denna Gud älskar kärlek, ja faktisk  såmycket att hen ÄR kärlek, och vill att alla människor skall få leva i kärlek och trygghet.

att Gud (som ingen människa sett) försöker göra sig själv lite tydligare för oss genom att bli människa i Jesus Kristus (Jesus från Nasaret) som vandrade omkring i Palestina några år för 2000 år sedan  och undervisade "folket" (=alla som ville höra på)  om Guds kärlek och trofasthet.  Att Gud genom Jesus, gav sig själv "ett ansikte", och oss människor en lite större chans att förstå lite mer om henem.  

Det finns mycket mer att undersöka och upptäcka om Gud och kristendomen, det allra enklaste är väl att läsa böcker, såsom tex Bibeln.  Det är också användbart att resonera med een (mindre) grupp av människor och tillsammans försöka förstå så mycket man kan.

Lycka till i ditt fortsatta sökande, du har många härliga stunder franför dig!

Allt gott och Lycka till! 

Karin

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar