Frågor och svar om p-piller

21 Nov 2013, 11:39 503
Tjej, 24 år
Question


Hej!

Jag har varit magsjuk sen i söndags, har haft diarré men inte spytt (bara varit nära på att göra det), dock har jag tagit mina p-piller som jag brukar och har inte haft diarré inom fyra timmar efter att jag har tagit tabletten (har i stället fått det ännu fler timmar efteråt, kanske 7, 8 timmar efteråt). Så då borde jag väl vara skyddad om jag har sex de kommande dagarna?

Tack på förhand!

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Troligen kommer p-pillerna fortfarande skydda dig mot en oönskad graviditet om du har sex under de kommande dagarna. Det beror dessutom lite på om du fortsatt har diarré, eller om du nu är frisk. Vill du vara på den säkra sidan skulle jag ändå rekommendera dig att använda kondom om du har sex under de kommande sju dagarna efter att du haft diarré. Kondomer kan du hämta gratis på ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/).

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar