Frågor och svar om känslor

21 Nov 2013, 15:17 164
Tjej, 16 år
Question


Jag vet inte hur jag ska kunna säga till henne hur mycket jag tycker om henne. Vi hängde i samma kompisgäng förut men jag är inte i den gruppen längre så jag pratar inte med henne längre. Jag tror iof att det kan vara bra att vi inte är i samma gäng längre för det kunde har gjort saken jobbigare om hon inte känner samma tillbaka och jag ändå är med dem personerna.
Men nu vet jag inte hur jag ska kunna säga det till henne när vi knappt pratar ens i korridoren. Jag kan ju alltid höra av mig till henne men det skulle kännas så konstigt eftersom vi aldrig messar eller pratar längre. Och jag måste få det här sagt snart för jag exploderar, jag har inte sagt något till henne på två år om hur jag känner.

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Även om ni inte pratar något speciellt längre hindrar det inte dig från att ta kontakt med henne igen. Om du önskar ha fortsatt kontakt med henne och tycker om henne väldigt mycket, tycker jag absolut du ska försöka återuppta kontakten er emellan och förklara hur du känner. Det värsta som kan hända är bara att hon säger nej. Umgås ni dessutom inte i samma kompiskrets längre eller om ni inte är speciellt bra kompisar sedan tidigare, har du egentligen inget att förlora bara något att vinna.

Du avgör själv om du känner att det är lättast att skicka iväg ett sms eller om du går fram till henne i skolan och pratar. Det beror lite på hur ni brukade kommunicera och vad du känner dig tryggast med. Självklart är det ändå säkrast att du får ett svar om du går fram till henne i korridoren.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar