Frågor och svar om vänskap

22 Nov 2013, 19:44 176
Kille, 20 år
Question


Hej Annesofie, det är så att jag har en väldigt nära vän till mig som berättade för mig här om dagen att hon inte kan äta. Hon är 18 år. Hon vill gå ner i vikt, men hon är så smal det bara går att bli. Vi pratar om det mesta och är väldigt öppna mot varandra, men jag vet inte vad jag ska göra. Jag har panik! Så vad ska man göra i min situation? tack på förhand!

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

jag tycker att man ska fortsätta vara en vän och vid hennes sida, när någon berättar en sån här sak. Sakta men säkert försöka komma fram till hur hon skulle kunna bli hjälpt och vad du kan göra. Det kanske tagit lång tid för henne att våga berätta för dig, så försök att inte få panik, även om jag förstår att du är orolig. Det är ett jättebra första steg om hon vågat säga något till dig och det visar på hopp om hela situationen. Vill du ha mer hjälp och stöd om det uppkommer fler frågor under tiden får du gärna maila mig, [email protected] Vilken fin vän du är som bryr dig så! Kram/Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar