Frågor och svar om vänner

4 Jan 2014, 16:08 179
Tjej, 12 år
Question


Hej, det har börjat en kille i vår klass. Han är från Holland. Han är blyg och förstår inte så mycket svenska. Men han är duktig på engelska. Vad ska jag göra gör att få kontakt med honom? Han är med på fotboll på rasterna, det tycker jag är jätteroligt! Och i Holland hade han bara 3 vänner.. Vad ska jag göra?! Jag vill att han ska få vara som alla andra!

Svar
Sara Ek
Sociolog, Addgender

Hej!

Toppen att du vill hjälpa den här killen. Det bästa du kan göra är nog att uppmuntra honom, vara trevlig och visa intresse för honom även när han verkar blyg. Han kan säkert verka mer blyg än vad han är eftersom han inte kan språket, men ge inte upp utan fortsätt prata med honom.

Lycka till!

Sara

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar