Stöd & Svar

8 Dec 2013, 21:39 153
Tjej, 16 år
Question


Hej! Jag undrar vilken effekt det har på kroppen att dricka ca 1,5 l starksprit i månaden som 16 år och tjej. Vill bara ha lite bättre koll på mina alkoholvanor :)

Svar
Ersta Vändpunktens volontärer
Växa upp med missbruk

Hej! Effekterna på kroppen är olika hos alla människor, alla kroppar reagerar individuellt och vad som är "lagom" drickande eller för mycket är olika från person till person. Men att dricka innan kroppen är färdigväxt och utvecklad ökar risken för att få skador. Här http://www.umo.se/Alkohol-tobak-droger/Alkohol/Hur-paverkas-kroppen-av-alkohol1/ finns utförliga bildspel kroppsdel för kroppsdel hur kroppen påverkas av alkohol och vilka följder det kan få. Är du orolig över din alkoholkonsumtion kan du alltid vända dig till skolhälsovården eller ungdomsmottagningen. Det finns även telefonnummer man kan ringa till annonymt, till exempel alkohollinjen 020-84 44 48. Lycka till! Kramar Bonnie

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar