Frågor och svar om berätta att en är kär

25 Nov 2013, 14:44 133
Tjej, 16 år
Question


Hej! Jag är kär i en tjej i min årskurs och varit det ett tag och jag vet inte hur jag ska kunna säga det till henne. Vi brukade umgås förut men jag är med nya kompisar och hon med dem gamla. Jag vill inte ha något svar att det är bara att gå fram i korridoren och börja snacka igen eller fråga om hon vill plugga någon dag för verkligheten ser inte ut så och det är inte möjligt. Jag struntar i att det kan bli jobbigt efter i skolan om hon inte känner samma tillbaka men jag kan ju alltid låta henne veta innan jullovet eller nåt så det blir lite lättare. Hur ska jag göra?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Om du inte har möjlighet att snacka med tjejen du är kär i under skoldagarna eller på fritiden, kan jag bara rekommendera dig att försöka skicka ett sms till henne eller kontakta henne via några social medier. Då kan ni iallafall inleda ett samtal och förhoppningsvis kan ni på så sätt lättare få kontakt med varandra även på skolan eller fritiden så du får möjlighet att berätta hur du känner.

Lycka till!

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar