Frågor och svar om oskuld

25 Nov 2013, 10:31 4803
Tjej, 22 år
Question


Hej!
jag undrar bara om kan tappa sin oskuld med en finger? i så fall hur lång måste fingret komma in för att tjejen ska tappa sin oskuld? hur mycket bör tjejen blöda vid första samlaget? jag försökte få svar på mina viktiga frågor men alla säger olika så jag vill jätte gärna få ett övertygande svar!

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det du beskriver är myten om mödomshinnan som sägs spräckas när man förlorar oskulden. Det finns dock ingen mödomshinna och har aldrig funnits, utan tjejer har istället en slidkrans som är slemhinneveck som sitter runt slidöppningen. Jag rekommenderar dig att läsa mer om slidkransen på min hemsida, http://www.sexperten.nu/uncategorized/modomshinnan/ och http://www.sexperten.nu/uncategorized/ny-kunskap/

Man kan alltså inte tappa oskulden med ett finger, oberoende av hur långt fingret stoppas in. Oskulden förlorar du när du gör din sexdebut, alltså har sex för första gången. Det kan vara t ex smeksex, oralsex eller vaginalsex. Du får bestämma själv vad som gäller för att du ska ha gjort din sexdebut. 

När det kommer till att blöda, så gör inte alla det. Utan om tjejen t ex har svårt att bli våt eller spänner sig kan det eventuellt bli en spricka som börjar blöda. Tjejen bör alltså inte blöda, men vissa kan ändå göra det.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar