Frågor och svar om graviditetsrisk

25 Nov 2013, 10:34 418
Kille, 15 år
Question


Hej! Jag och min flickvän har nu haft sex utan preventivmedel, när jag kom så drog jag ut den 2 sekunder innan. Hon är 14 och jag 15, jag är skiträdd, vet inte vad jag ska göra, snälla hjälp! jag är orolig hela tiden, vill bara att hon ska få mens..

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Ca 20 av 100 kvinnor blir gravida under ett år om de haft avbrutet samlag som ni. Kommer din flickväns mens kan ni vara helt lugna, gör den inte det kan det vara aktuellt att ta ett graviditetstest. Är det så att hon skulle vara gravid finns möjligheten att göra abort. 

Jag hoppas framförallt att ni lärt er något utifrån denna erfarenheten och inte glömmer att använda preventivmedel igen.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar