Frågor och svar om ont

27 Nov 2013, 16:39 190
Kille, 22 år
Question


hej annesofie jag heter d (Namn borttaget p g a anonymitet) och är 22 år jag ville fråga dig lite om mig själv jag har mycket ont i båda två pung vet ej varför jag har så mycke ont mvh d

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Nu har det gått någon dag sedan du skrev och jag hoppas att du sökt vård om smärtan inte gick över av sig själv. Får man plötsligt ont i pungen är det viktigt att söka akut vård då det kan vara t ex en testikel som vridit sig eller om du har ljumskbråck kan det betyda att en tarm kommit i kläm. Oavsett är det viktigt att söka vård om du får ont i pungen då det troligen kan behövas en operation. Jag hoppas därför det gått bra för dig nu.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar