Frågor och svar om p-piller

27 Nov 2013, 16:58 413
Tjej, 14 år
Question


Hej! Jag äter p-piller Yasmin och har ätit 2 piller av de vita (de man får mensen av) har inte fått min mens än och har nu fått reda på att vi ska bort i helgen kan jag börja på den nya kartan och skjuta upp mensen eller måste jag fortsätta äta de vita pillerna till min mens kommer?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Du kan börja på den nya kartan nu och hoppas att mensen skjuts upp. Det fungerar inte för alla, men det kanske kan vara värt ett försök. Att skjuta upp mensen genom att hoppa över sockerpillerna går bra någon gång ibland, men jag skulle inte rekommendera dig att göra det till någon vana. Det vore inte heller fel om du har möjlighet att prata med barnmorskan eller läkaren som skriver ut p-pillerna till dig om hen tror det är okej att skjuta upp mensen. 

Jag önskar dig oavsett en bra helgsemester!

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar