Frågor och svar om sex

3 Dec 2013, 16:12 770
Tjej, 16 år
Question


Hej, jag har ett litet problem med min pojkvän.. För några dagar sen så skulle vi ha sex tillsammans för första gången. Vi båda har haft sex förut o så. Allt gick typ bra till en början men sen när han du vet skulle "in i mig" så gick det inte. Kan det vara så att jag är för tajt elr? Vad kan jag göra för att bli mindre tajt? elr finns det något vi kan göra för att det ska bli lättare?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

När man ska ha vaginalt samlag är det viktigt att alla parter är avslappnade och att tjejen är våt (lubricerar). Om du har svårt att bli våt kan ni ta hjälp av glidmedel, vilket bör vara vatten- eller silikonbaserat om ni skyddar er med kondom. 

Viktigt är att ni går långsamt fram och att din pojkvän inte tvingar sig in, utan låter din slida vidga sig vilket den gör vid sexuell upphetsning. Om det är så att du spänner dig kan det eventuellt hjälpa dig om du får orgasm innan din pojkvän tränger in i dig, eftersom dina muskler är mer avslappnade då. 

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar