Frågor och svar om bröststorlek

28 Nov 2013, 14:56 220
Tjej, 18 år
Question


hej jag är en 18 årig tjej som börjar bli fundersam.
jag har typ världens minsta bröst och dem har inte växt någonting sen jag var ungefär 13-14…är det något fel?
tycker det är extremt pinsamt att gå runt utan tröja eller i bikini, har svårt att träffa en kille eftersom att jag inte vill visa min kropp.
vet inte ens om jag kan kalla detta för bröst, så små är dem…snälla hjälp mig!!

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Alla kroppar är olika, det är det som gör oss unika och speciella. En del har t ex små, spetsiga bröst, medans andra har stora, hängiga bröst. Därför gäller det att vara stolt över sina bröst, då ingen annan har exakt likadana utan dom är bara dina.

Du är 18 år och fortfarande i puberteten, därför kommer troligen dina bröst fortsätta förändras ett tag framöver. Att dom inte växt sedan du var 13-14 år är inget fel, utan det första tecknet på att man som tjej är inne i puberteten brukar just vara att brösten växer. Sedan fortsätter de utvecklas under tonåren, men det kanske inte märks lika mycket som i början.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar