Frågor och svar om vänner

4 Dec 2013, 23:50 201
Tjej, 17 år
Question


Hej. jag är en 17 årig tjej som har identitetskris just nu! Jag har alltid stått upp för mig själv. folk har för det mesta sett mig som en konstig och lite "speciell" person. Nu har jag börjat andra året på gymnasiet och är helt plötsligt populär. Alla vill va vän med mig och min crush vill ha mig. Jag vet inte varför det plötsligt blev så! Jag har förändrats antar jag. Det är det som stör mig. jag vill inte förändra mig och bli någon annan. Känns som om jag förlorat mig själv och kommer göra mina gamla vänner besvikna! vill verkligen inte svika dom. dom fanns ju där innan jag blev "populär". Så jag vet inte vilken väg jag ska ta! känner mig helt lost! Vad ska jag göra??

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

det du skriver om att du helt plötsligt blivit populär, handlar det verkligen om att du förändrats, eller kan det vara så att folk ser dig och uppskattar dig för den du är, just eftersom du har egenskapen att stå upp för dig själv? Oavsett hur det är nu, eller var då kan du kanske visa på att det går att förändras, men att man faktiskt kan ha kvar sina gamla vänner ändå. Detta är min tanke när jag läser det du skriver, och behöver absolut inte vara rätt svar. Men på vägen mot att hitta vad man vill och vem man är, måste man ibland krisa lite. Jag tror att om du fortsätter din egen väg, kommer denna kris ge med sig, och tiden får utvisa vilka vänner/crush som stannar och av vilken orsak. Så svar på vad du ska göra, tänker jag att ha is i magen och följ alltid ditt hjärta! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar