Frågor och svar om rumpa

27 Jan 2014, 16:42 512
Tjej, 13 år
Question


Hej, jag bara undrar. Mina bröst är jätte små, jag fyller knappt en AA-kupa, men min rumpa är överdrivet stor! Det är jätte fult, ser nästan komiskt ut. Kommer det alltid vara så? Jag får lite panik -.- och kan jag göra något så mina bröst växer snabbare?

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Vi utvecklas alla i olika takt. Det är ett faktum. I slutändan brukar emellertid kroppen på egen hand se till att allting blir proportionellt etc. Så nej, jag tror inte att du alltid kommer att uppleva denna skillnad. Inte heller ska du på onaturlig väg försöka påverka kroppens utveckling. Tålamod är viktigt att ha i din ålder. Men som sagt, allt brukar lösa sig till slut. 

Kram, Louise

PS. Ursäkta att svaret har dröjt. Stöd & Svar-tjänsten har legat nere ganska länge - därav den långa väntan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar